في الحقيقة اه، و للأسف فيه العديد من الأبحاث بتأكد ده. 
طب بيحصل إزاي؟ 
الألمونيوم بيتفاعل مع الطعام أثناء الطبخ و خصوصاً علي درجات الحرارة العالية لأن الحرارة بتسبب إنتقال جزء صغير من جزيئات الألمونيوم إلي الطعام و مع الوقت بيتراكم الألمونيوم في الدماغ و بيلعب دور مهم في تكوين لويحات الأميلويد و هي من أهم أسباب الإصابة بمرض الزهايمر.
سلامتك بتنصح بإستخدام أواني الجرانيت و الإستانلس لتجنب أضرار الألمونيوم. و في حالة لو هنستخدم الألمونيوم يبقي نحافظ علي معدلات نظافة عالية لتجنب تفاعل أجزاء الطعام مع الألمونيوم.